вторник, 12 октября 2010 г.
Млинці
Інгредієнти:
1л молока
6 яєць
2 стакана борошна
1/2 ст. л. цукру
1 ст. л. олії
вершкове масло
сіль
Приготування:
Збийте яйця, додайте цукор, щіпу солі, 1 стакан борошна.
Поступово влийте половину молока і ретельно перемішайте,
щоб тісто стало однорідним, без грудочок.
Засипте решту борошна, долийте залишки молока
і добре вимішайте тісто.
Додайте в тісто 1 ст. л. олії, щоб млинці не пригоріли.
Добре розігрійте сковорідку, змастіть її маслом або шматочком сала.
Тісто вилийте на сковорідку порційною ложкою та рівномірно
розподіліть по сковорідці. Підсмажте млинець з обох сторін.
Готові млинці змастіть вершковим маслом та накрийте паперовим рушником.
Корисні поради з приготування млинців:
Щоб тісто було пухким, борошно для тіста обов'язково просійте.
Щоб млинці були ажурними, додайте до тіста трохи газованої води.
Щоб у тісті не було грудочок, молоко чи воду заливайте в борошно, а не навпаки.
Щоб млинці не розривалися, коли ви їх перевертаєте, додайте до тіста сіль.
Щоб млинці не пригорали, перш ніж смажити їх, добре розігрійте сковорідку.
Подписаться на:
Комментарии к сообщению (Atom)
Комментариев нет:
Отправить комментарий