вторник, 12 октября 2010 г.

Рецепти кави


Кава з апельсином
На 4 порції:
600 мл гарячої міцної кави
10 мл свіжих вершків
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка апельсинової цедри
15 мл апельсинового лікеру
4 дольки апельсину
Вершки збити, додати до них цукор і апельсинову цедру. Покласти вершки в холодне місце на 30 хв, поки не загуснуть. Каву розлити у філіжанки і в кожну додати по 2 столові ложки лікеру. Прикрасити збитими вершками і долькою апельсину.

Козацька кава
Складники:
Міцна кава 80 мл
Горілка 100 мл
Вино 70 мл
Лід 2 куски
Цукор
Всі компоненти змішують і розливають у склянки. Подають охолодженою з льодом. Вино краще брати червоне сухе.

Пряна кава
Складники:
кава
лимон
апельсин
гвоздика
кориця
цукор
На дно неглибокого емальованого посуду покладіть цедру апельсина й лимона, гвоздику й корицю. Потім додайте цукор, який попередньо треба облити коньяком і підпалити. У палаючу суміш влийте 1 л міцної гарячої кави. Через 3-5 хвилин розлийте ароматний напій через ситечко в кухлі.

Кава Мокко по-турецьки
Цей вид кави в залежності від цукру буває гірким, солодким, більш рідким або густим.
Зазвичай на 1 чашку напою кладуть 1 повну ч.л. кави дрібного помелу і цукор за смаком.

Кава по-турецьки готують 2 способами:
1 спосіб
В турку з окропом засипати каву та цукор і
довести до кипіння, закипівшу каву зняти з вогню, потім знову поставити на вогонь і знову довести до кипіння (виконати це 3 рази)
2 спосіб
Каву змішати з цукром у туркі, залити холодною водою і витримати кілька хвилин для здобування ароматичних і смакових якостей, потім турку поставити на повільний вогонь, в такий спосіб утвориться багато піни. Довівши до кипіння, зняти і відразу поставити на вогонь, довести до кипіння ще раз.
Готову каву подають поставивши на підніс турку, кавові чашечки з блюдечками і склянку з холодною водою.

Кава з морозивом
У зварену й проціджену чорну каву додають цукор і охолоджують. У склянку чи бокал кладуть кульку вершкового морозива, заливають охолодженою кавою й негайно подають па стіл.
На 1 склянку—6—8 г натуральної кави, 2 г цикорію, 2 чайних ложки цукру, 50 г вершкового морозива.

Комментариев нет:

Отправить комментарий