воскресенье, 17 октября 2010 г.

Торт горіхово- пісочний


Тісто горіхове:
7 яєць (білки+жовтки)
200гр мелених горіхів
0.5 пач порошку до печива
100 гр цукру
0,5 скл тертої булки
1.Збивати охолоджені білки додаючи по- трошки по 1 жовтку і по 1ст. л цукру. Коли жовтки і цукор закінчаться ще 5- 7хв збивати цю масу.
2. Горіхи перемішати з порошком до печива і тертою булкою. Легенько змішати з жовтковою масою.
3. Тортівницю пожирити і обсипати сухарями.
4. Випікати 25-30 хв при температурі 180*. Коли охолоне – розрізати на 2 частини.

Тісто пісочне:
280 гр муки
70 гр цукру
240 гр масла
2 ст ложки сметани
4 жовтки
Всі ці складники посікти і звести до купи. З тіста зробити 3-4 коржі. Тісто накласти і подіркувати вилкою.
Випікати 2-3 хв при температурі 180*.

Крем апельсиновий:
1 апельсин
100гр + 150 гр масла
Сік 1 лимона
Цедра лимона
100-150 гр цукру- пудри
Трохи горілки
1. 1 апельсин з шкіркою і без кісточок варити по 10 хв 4 рази. Кожний раз міняти воду. Робиться це для того,щоб не було гіркого смаку. Коли звариться і охолоне – змолоти.
2. В посудині розтопити 100 гр масла, дати апельсин і потушити 10 хв.
3. 150 гр масла добре збити міксером, додати апельсин, сік лимона,цедру лимона, цукрову пудру, трошки горілки.

Масляно- заварний крем:
3 яйця
1,5 скл. цукру
1 пач. ванільного цукру
0,5 л. молока
4,5 - 5 ст. ложки муки
600 гр масла
Приготування:
1. Яйця + цукор+ 200 гр молока ( взяти із загальної кількості молока) + мука - все це добре розмішати.
2. Решту молока закип"ятити.
3. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш в кип"ячене молоко.
Каструлю поставити на маленький газ, постійно помішувати, щоб не було грудок!!! Коли згусне - відставити. Не кип"ятити!!! В кінці варіння дати ванільний цукор.
Щоб не утворилася кірка на кремі під час охолодження, потрібно час- від- часу помішувати заварний крем.
4. У мягке масло додовати поступово, по- трошки добре охолоджений заварний крем. Збивати міксером до утворення пухкої масси.
Можна до крему додати каву розчинену в горілці

ЗБИРАЄМ ТОРТ:
Горіховий корж – заварний крем – пісочний корж – апельсиновий крем – пісочний корж – апельсиновий крем – пісочний корж – заварний крем – горіховий корж.

Комментариев нет:

Отправить комментарий