воскресенье, 2 января 2011 г.

"Новорічне заливне"


Складові "Новорічного заливного" :

1. Желетин - 30 гр.

2. Вода - 200 мл.

3. Курятина - 500 гр.

4. Морква - 1 шт.

5. Цибуля ріпчата - 1 шт.

6. Яйце - 1 шт.

7. Спеції

8. Зелень петрушки

Процес приготування "Новорічного заливного" :

В холодній воді розчинити желатин та залишити розбухати на 1 годину.

З курятини зварити бульон, в який потрібно додати очищену моркву та цибулю (не подрібнену), спеції.

Бульон процідити та в гарячій воді розчинити набухший желатин. Бульон з желатином підігріти, але не доводити до кипіння, для того щоб утворилось желе.

М'ясо курки відділити від кісток та подрібнити.

Також потрібно відварити яйця.

Далі з моркви та яєць вирізаємо прикраси до "Новорічного заливного" (квіточки, зірочки, та інші прикраси).

В заздалегідь приготовану форму вливаємо трішки бульону та залишаємо на холоді для того щоб він трохи загуснув.

В не до кінця загустівше, желе викладаємо прикраси (моркву, яйце та зелень) та ставимо в холодильник до повного загустання.

На застиглий слой желе викладаємо курятину та заливаємо ще одним слоєм бульону та ставимо загустати.

Повторюємо ці етапи поки форма не заповнтиться.

Коли желе остаточно захолоне - опустіть форму в гарячу воду на 30 секунд, а після цього переверніть "Новорічне заливне" нижньою стороною до верху.

Комментариев нет:

Отправить комментарий