воскресенье, 2 января 2011 г.

Новорічні страви Курка, запечена по-французьки


Для приготування блюда вам знадобиться курка, букет гарни, вершкове масло, часник, біле вино, оливкова олія.
Інгредієнти:
2 кг курки, випотрошеної й очищеної
2 букети гарні
50 г пом'якшеного вершкового масла
40 зубчиків часнику, неочищених
100 мл білого вина
2 ст л оливкової олії
3 ст л порізаних трав

Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 180 гр С. Покласти букет гарні усередину курки. Намазати шкіру по всій поверхні маслом і приправити. Покласти курку у форму для запікання разом із часником і другим букетом гарні. Готовити 1 1/2 години, часто поливаючи соком, що утворюється.

2. Коли курка буде готова, дістати її з духовки разом з половиною часнику, загорнути у фольгу. Тримати в теплому місці.
3. Поставити форму для курки на плиту, додати 100 мл води й вино, довести до кипіння. Зіскребти шматочки з дна форми й зробити пюре із часнику. Кип'ятити 5 хв, потім пропустити через сито в чисту каструлю. Додати оливкову олію й трави. Приправити.4. Нарізати курку. Подавати із соусом і часником, що залишився.
Букет гарні - це французький термін, що означає пучок сухих або свіжих пряних трав. Цей термін французької кухні одержав широке поширення, став традиційною міжнародною назвою сполучення сухих і пряних трав.
Букет гарні може бути малим і більшим. У малий букет входять лавровий лист, петрушка, селера й тим’ян. Великий букет включає ще й кервель, естрагон, васильок, чабер, майоран, розмарин, пімпінеллу. Є й середній букет гарні: це коли до постійного набору малого букета за бажанням додається дві-чотири пряні трави з великого набору, залежно від характеру супу (м'ясний, овочевий, курячий, рибний).
Зробити свій букет гарні дуже просто. Потрібно зв'язати разом пучки свіжої петрушки, тим’яну й розмарину, додавши по 1 лавровому листку на пучок. Цей пучок трав додає дійсно море аромату!

Смачного!
Джерело: http://novy.tv

Комментариев нет:

Отправить комментарий